Jeg skal lære at fejre

Vi har fat i den lange ende

Påskeferie i mormor og morfars have. Ahhh…

Så blev det sgu påske. Igen.

For et år siden kørte jeg højgravid til Hamborg med Issa for at mødes med Sune, som fløj ind fra Delhi. Det var en lang køretur og vi måtte holde rigtig mange pauser, for jeg skulle ca. tisse hele tiden. Men vi hyggede med kaffe til mig, kolde drikke til Issa, snacks og god musik. Min dreng er en fortræffelig dj. Jeg kan snildt anbefale at tage på roadtrip med et barn på knap 9. Det er hyggeligt og man får talt en masse sammen.

I år forholder tingene sig anderledes. Sune er flyttet hjem og bruger april på at være på “farsel” (far+barsel=farsel) med Emilia. Og mens Issa er på påskeferie i Jylland, bruger jeg nogle dage på at arbejde. Jeg laver hele tiden en masse opsøgende arbejde, min virksomhed er jo helt ny. Det tager en krig at få min hjemmeside på plads, så jeg føler ikke, at jeg bare kan lægge tingene fra mig og holde påske. Det selvstændige liv er hårdt arbejde, men også vildt spændende.

Det fedeste er dog, at jeg selv bestemmer mine arbejdstider. Det er simpelthen så priviligeret. Jeg skal selvfølgelig afstemme med mine samarbejdspartnere, både dem i privaten og professionelt, men overordnet set kan jeg arrangere mig, som jeg vil. Derfor var jeg også med på besøg i Emilias vuggestue forleden, og jeg har givet mig selv fri til at køre hende ordentligt ind. Det giver ro i maven at kunne tilbyde hende en rolig start, så kan jeg altid arbejde om aftenen og lidt i weekenderne – det gør mig ingenting.

Som børnefamilie har man rigeligt at se til. Det er vist ikke noget nyt. Særligt når man er i sine 30’ere og gerne vil etablere sig arbejdsmæssigt, familiemæssigt og personligt. Jeg føler helt klart presset, for jeg vil rigtig gerne levere på alle fronter, men der er hverken timer nok eller overskud til det i øjeblikket. Jeg vil gerne være cool og rationel omkring det, men jeg kæmper med ikke at lade mig gå på af det. Det er fjollet, for jeg skal være på arbejdsmarkedet i mange år og behøver ikke at have så travlt med at nå det hele lige nu og her. Vi må tænke stort, men starte småt og bare tage den derfra.

Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan du/I har indrettet jer familie- og arbejdsmæssigt? Inspiration fra andre er godt, man kan altid blive klogere.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skal lære at fejre